In gesprek met je dier

Sinds twee prachtig leuke, levenslustige hondjes, van het ras Markiesje, mijn levensgezellen zijn is mijn interesse voor dieren en hun welzijn nog meer versterkt.
Van kinds af aan ben ik een dierenliefhebber. In de loop van de jaren is mijn visie op het omgaan en samenleven met dieren veranderd. Homeopathie voor dieren kreeg mijn interesse.
We pasten het met succes toe bij kwaaltjes van ons Markiesje.
Toen ons hondje moeder werd en dat niet allemaal van een leien dakje ging, breidde mijn repertoire zich ook uit tot het praten dieren. Ik volgde een mooie workshop bij Jolijn Oberius.
Mijn eerste ervaring was praten met een Alpaca via een foto. Nadat ik wat informatie die ik door kreeg had opgeschreven blokkeerde ik. Ik kon niet verder omdat ik niet geloofde wat ik binnenkreeg. Ik had toch het een en ander opgeschreven en bij het voorlezen daarvan aan de groep barstte ik in tranen uit: “Ik kan het niet en het is gewoon verzonnen wat ik zeg. Dit kan toch niet waar zijn?” Onzekerheid over mijn waarneming voerde de boventoon.
Liefdevol werd ik aangemoedigd om mijn verhaal te doen. Wat bleek: wat ik had opgevangen aan informatie was juist! Het klopte met de (fysieke) omstandigheden waarin de Alpaca verkeerde.
Vanaf dat moment heb ik me voorgenomen niet meer te twijfelen aan mijn waarneming.
Natuurlijk vraagt het goede afstemming en nauwkeurigheid en enige voorzichtigheid is altijd geboden.
Het mooie dat ik ook ontdekte is dat veel van mijn oordeel, mening of voorbedachte diagnose, vaak niet klopt. Het zijn de dieren die me helpen verder te kijken dan mijn overtuigingen en persoonlijke visie. Het dier geeft op een hoger niveau aan wat het wil en nodig heeft.
Daaraan ben ik ten dienste. Ik heb een paar meegemaakt dat een dier tijdens het gesprek tegen mij zei:” Anje je hoeft niet te twijfelen aan jezelf” of: “Vertrouw er maar op dat het goed is, je mag wel wat zekerder zijn van jezelf”. Zo ondersteunend zijn we dus voor elkaar, het is een wederkerig proces. Wat ben ik dankbaar dat ik dit mag doen!

Als er iets is met je dier kun je bij mij terecht. Ook dit is een vaardigheid in ontwikkeling. Je mag het eerste deel van 2021 een bijdrage geven naar wat je goed dunkt. Vanafseptember 2021 is een sessie €44,-.

WERKWIJZE
Je stuurt een foto van je dier waarop beide ogen duidelijk zichtbar zijn. Je formuleert een aantal vragen, hooguit vijf.
Ik maak contact met je dier en ga met hem of haar in gesprek.
Ik maak een verslagje van wat we besproken hebben en stuur dat op. Daarna wisselen we telefonisch uit over mijn bevindingen, jouw reactie en dat van het dier.

Geplaatst in actueel, Geen categorie